Пред БНР журналистът Мохамед Халаф, преподавател в СУ Св. Климент Охридски, коментира

...
Пред БНР журналистът Мохамед Халаф, преподавател в СУ Св. Климент Охридски, коментира
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Това е 6-та война там, предизвикана от Иран

Пред БНР журналистът Мохамед Халаф, учител в СУ " Св. Климент Охридски ", разяснява аргументите и развоя на войната, почнала с терористичната офанзива на " Хамас " против Израел.

Това е шеста война сред израелци и палестинци, провокирана от Иран, който желае да бъде решаващият геополитически фактор в района.

Това държавно управление на Нетаняху е най-радикално и религиозно, тъй като той беше заставен да направи коалиция с партии от така наречен религиозна десница. Техният план за правосъдна система е за практикуване на политически надзор върху Върховния съд в Израел, тъй като в Израел няма конституция. Този, който взема решение всички закони дали подхождат с човешките права и демократичните правила, е Върховният съд.

Те желаеха тази смяна, тъй като желаеха да вкарат шестима техни политически представители в съда. От другите да има също шестима. Но решаващият глас е на ръководителя на съда, който ще е от тях - религиозните партии. Така да дефинират хода на политиката на Израел. 

Искат да трансфорат Израел от една демократична световна страна в чисто религиозна - сходна на Иран. Това жителите не го одобриха. Част от разузнаването и армията отхвърлиха да извършват към този момент задания и заповеди, като споделиха, че няма да обслужват хора, които са заплаха за съществуването на страната и на децата в нея.

Израел се оказа отслабен поради вътрешни проблеми, " Хамас " са видели това. Ислямски джихад гледат това, спонсорите на " Хамас " и " Хизбула " също гледат, всички гледат и виждат това. Тези 1000 бойци на " Хамас " са били подготвени в казармите и военните бази на революционната армия на Иран в Сирия и в самия Иран, и в Ливан при " Хизбула ". Подготовка е имало още от август. Подготовка за такава координирана интервенция по въздух, по земя и по море.

Успяха, тъй като " Хамас " заблуди военното управление, политическото управление и в този капан беше и самият Нетаняху.

Иран е финансирал интервенцията на " Хамас ", само че с изискване да работят, когато им даде знак. Сега е пристигнало времето, тъй като Саудитска Арабия и Израел бяха доста покрай сключване на спокойно съглашение. Това значи 50 ислямски страни да подпишат спокойно съглашение с Израел. Всички арабски страни, които се опасяват от Саудитска Арабия, също ще подпишат. Това значи тотална смяна в геополитическата обстановка в района - ще изгубят смисъла си всички политически партии, които принадлежат на така наречен политически ислям, тъй като всичко ще бъде контролирано.

Иран, Китай и Русия не са заинтересувани от това спокойно съглашение в района.

Службите в Европа би трябвало да са доста деликатни във връзка с сигурността на всеки жител. Мисля, че в България нещата са под надзор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР